Automatische factuurverwerking

Veel bedrijven boeken facturen nog handmatig. Dit kan een arbeidsintensief proces zijn, wat u als organisatie veel kosten oplevert. Met intelligente herkenningssoftware als FormStorm kunt u dit proces automatiseren.

Waarom automatische factuurverwerking?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u als organisatie overstapt op automatische factuurverwerking. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende redenen.

TijdsbesparingVervangen van menselijke handelingen
FoutenreductieMensen maken fouten, systemen voeren controles uit
Minder vervelend werkNeemt vervelend werk uit handen
Proces optimalisatieGegevens zijn sneller beschikbaar
MilieubewustMinder prints en fysiek vervoer van documenten
KostenbesparingEnorme besparing in directe en indirecte kosten

Hoe werkt automatische factuurverwerking met FormStorm?
Indien u kiest voor automatische factuurverwerking van FormStorm, dan verandert uw factureringsproces. Omdat er gewerkt wordt met digitale documenten in plaats van fysieke documenten, kunnen er een aantal efficiencyslagen gemaakt worden. Zo is het bijvoorbeeld niet meer nodig om een stempel op uw facturen te plaatsen. Ook hoeven facturen niet meer opgeborgen te worden in een archiefkast. Hieronder ziet u hoe het totale proces verloopt als u kiest voor FormStorm.

1. Facturen via postFacturen die via de post binnenkomen worden direct naar FormStorm gescand.
2. Facturen via e-mailEr wordt een e-mailadres aangemaakt (bijv. facturen@bedrijf.nl). Leveranciers kunnen hun facturen naar dit e-mailadres sturen. FormStorm pakt facturen automatisch op zodra ze in de inbox komen.
3. Herkenning van facturenZodra er facturen in het systeem terecht komen, gaat het systeem automatisch aan de slag. Het systeem gaat op zoek naar de gewenste gegevens.
4. Verifiëren gevonden gegevensEen gebruiker logt in om gegevens te controleren en/of aanvullen.
5. Digitaal goedkeuringsprocesNadat de factureren doorgezet zijn, komen ze automatisch in een digitaal goedkeuringsproces. Gedurende dit proces kunnen aangewezen personen de factuur goed- of afkeuren.
6. Factuur boekenNa goedkeuring van alle aangewezen personen, wordt de factuur automatisch geboekt in het administratiepakket.

Opmerking: dit is een voorbeeld van hoe wij het automatische factuurverwerkingsproces kunnen inrichten. Heeft u andere wensen? Laat ze ons dan weten, onze inrichting is namelijk flexibel en wij denken graag met u mee.

 

Automatische factuurverwerking